Jdi na obsah Jdi na menu

Beránková, Györgyová a Pazdera zlatí na KP v krosu

Letošní 82. ročník Běhu sady Vodranty se v neděli 24. března běžel opět jako přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Kolínským běžcům se na něm dařilo především ve starších kategoriích a ziskem tří zlatých, tří stříbrných a jedné bronzové medaile se v konkurenci 16 klubů stali medailově nejúspěšnějším klubem.  

První kolínský titul vybojovala v závodě dorostenek Veronika Beránková, pro kterou to byla po sérii loňských čtvrtých míst první krajská medaile. Ze stadiónu sice vybíhala až na osmě pozici, ale nymburské závodnice Nela Fučíková a Kristýna Hodačová, které si v první polovině trati vybojovaly na čele až čtyřicetimetrový náskok, jej začaly ztrácet a na stadión už Veronika vbíhala čtvrtá v těsném kontaktu se špičkou. V poslední dvoustovce pak šla do čela a s bezpečným náskokem proběhla cílem 1550 metrů dlouhé tratě za 5:33 min. Na sedmé příčce pak finišovala další kolínská závodnice Aneta Benešová v čase 6:00 min.

Druhý titul vybojovala v závodě žen-mílařek Michaela Györgyová, která absolvovala trať dlouhou 4000 metrů za 16:20 min. Za ní druhá pak doběhla Nikol Mikšovská výkonem 18:07 min. Stříbrnou medaili v závodě juniorek na stejné trati získala Magdaléna Jelínková za 19:22 min.

V nejdelším mužském závodě na 10 000 metrů dominoval s přehledem Roman Pazdera, který proběhl trať v tréninkovém tempu za 34:38 in. Druhé místo za ním obsadil Luboš Herel za 36:42 min.

Ve velmi kvalitně silně obsazeném závodu mladších žákyň, který musel být rozdělen do dvou běhů, vybojovala sedmou kolínskou medaili Klára Teplá, která skončila na trati dlouhé 1150 metrů třetí za 4:30 min. Šestou příčku obsadila v této kategorii Lidmila Kvasilová v čase o pět sekund horším.

Kvalitní výkon předvedl také v kategorii dorostenců Ondřej Kašička, který absolvoval 4000 metrů dlouhou trať v čase 14:44 min. a k medaili mu na čtvrtém místě chyběly jen tři sekundy. Mezi staršími žákyněmi doběhla šestá Sofie Proňová v čase 5:53 min. a sedmý skončil mezi dorostenci Adam Kondrát za 15:14 min.