Jdi na obsah Jdi na menu

Další kolínská zlepšení v boji o šampionáty

I závěr uplynulého týdne výrazně měnil aktuální české tabulky, které budou hlavním podkladem pro technické delegáty jednotlivých halových mistrovství České republiky při sestavování nominace závodníků. Kolínští atleti startovali v obou pražských halách, Jablonci nad Nisou i Ostravě.

Právě v Ostravě se závodilo již v pátek a z tříčlenné minivýpravy se nejvíce dařilo žákyni Adéle Duškové, která zaběhla 300 metrů za 43,57 s. Je ale zřejmé, že pokud bude chtít na začátku března zakleknout do bloků mistrovského závodu, bude muset za svého výkonu ještě ubrat.

V sobotu se v jablonecké hale pokoušeli proniknout do startovní listiny šampionátu ve vícebojích, který proběhne už za 14 dnů, žákovští atleti z tréninkové skupiny Dominika Holuba a Jakuba Dudáše. Výborně si vedla především Kateřina Bílková, která nabírala v pětiboji 3035 bodů, což ji řadí na devátou příčku tabulek. Šanci na mistrovský start vybojovala i Yvona Szitásová, která zkompletovala 2978 bodů a je v tabulkách aktuálně třináctá. Ondřej Kubelka sice svůj závod v sedmiboji nedokončil, ale osobní rekord ve vrhu koulí 12,09 m mu dává šanci bojovat o šampionát v této disciplíně. V rámci svého pětiboje zaběhla výborný osobní rekord na 60 metrů překážek Vanessa Stachová, která výkonem 9,17 s zůstala jen pět setin za oddílovým rekordem a aktuálně je na této trati sedmá nejrychlejší Češka.

Zlepšení osobních rekordů či svých letošních nejlepších výkonů předvedly na přeborech Karlovarského kraje v pražské Stromovce svěřenkyně Jiřího Robovského. Justina Špringrová vylepšila "letošňáky" na 60 i 200 metrů na 7,82 a 25,41 s a ty ji aktuálně řadí do první české juniorské desítky. Z dalšího výrazného zlepšení osobního maxima se mohla na trati 400 metrů radovat další juniorka Adéla Sahulková, která zaběhla čas 57,51 s a je průběžně sedmá. Stejnou trať zaběhla za 59,31 s dorostenka Amálie Schederová, kterou řadí tento čas na 15. místo. Šanci na mistrovský start přinesl také další dorostence Tereze Tomaňové nový osobní rekord ve skoku vysokém 163 cm. 

Na pražském Strahově testoval formu před vícebojařským mistrovstvím, na němž má účast díky splněnému limitu jistou, junior Vojtěch Slavík. Hladkou šedesátku proběhl za 7,54 s, překážkovou za 8,61 s a ve skoku o tyči překonal 421 cm. Na přeboru kraje Vysočina startoval i Pavel Krejča, který poslal kouli do vzdálenosti 14,28 m.

Na závodech v USA posunula Alice Kredell oddílový rekord dorostenek v běhu na 1 míli časem 5:08,13 min.