Jdi na obsah Jdi na menu

Halové šampionáty se blíží

O uplynulém víkendu opět řada kolínských atletů využila startovní příležitosti k posílení svých šancí na nominaci k bojům na halových mistrovstvích České republiky, jejichž seriál zahajuje již tento víkend šampionáty chodců a vícebojařů v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce.

Na sobotním přeboru Ústeckého kraje na pražském Strahově se blýskla především žákovská sprinterka Mia Plačková, která poprvé stlačila své osobní maximum v běhu na 150 metrů na 18,92 s, což ji aktuálně řadí na šesté místo českých tabulek. Osobní rekord ve skoku vysokém si posunula na 154 cm další žákyně Eliška Ptáčková, pro účast na šampionátu ale bude nutné skočit minimálně ještě o tři centimetry výše.

V neděli na přeboru Jihočeského kraje se ve stejné hale dařilo nejvíce juniorské sprinterce Justině Špringrové, která si posunula letošní maximum na 7,76 s a tímto výkonem je průběžně desátá v Česku. Ještě lépe je v tabulkách postavený dorostenec Jaroslav Hnida, který si na 60 metrů překážek zaběhl osobák 8,23 s, což je letos šestý nejrychlejší čas.

Na dvoudenním přeboru Prahy v pražské Stromovce se letos podruhé ukázala v tyčkařském sektoru Zuzana Pražáková a překonala 410 cm, o tři centimetry méně, než v týdnu na Czech Indoor Gala v Ostravě. Tento výkon ji řadí na třetí místo ženských tabulek. Pavel Krejča poslal kouli do vzdálenosti 14,58 m a patří mu průběžné šestnácté místo. O start na šampionátu zabojoval svým letošním prvním časem pod 2 minuty na 800 metrů junior Marek Nedvěd (1:59,66).