Jdi na obsah Jdi na menu

Na domácím halovém vrcholu se představí sedmička Kolíňáků

O nadcházejícím víkendu bude hala v ostravských Vítkovicích hostit mistrovství České republiky v kategoriích mužů a žen. Ve zveřejněném výběru startujících figuruje také sedm kolínských atletů a atletek. 

Čtyřnásobné zastoupení bude mít kolínská atletika ve sprinterských disciplínách. V nejkratším sprintu žen se představí překvapení letošní halové sezóny Aneta Bedrnová, která bude ve svých patnácti letech druhou nejmladší závodnicí celého šampionátu a kterou čas 7,58 s řadí aktuálně na devátou příčku mezi všemi startujícími. Do bloků ji doprovodí Jana Šafránková, kterou letošní nejlepší výkon 7,70 s řadí o čtyři místa níže. V kategorii mužů těsně pronikl do startovní listiny svým časem 6,95 s junior Jiří Synek. Na dvoustovce se představí Lukáš Soukal, kterému patří výkonem 21,64 s mezi startujícími stejně jako Anetě Bedrnové deváté místo.

Další kolínská trojice bude startovat v technických disciplínách. Nejvyšší ambice má už tradičně tyčkařka Zuzana Pražáková, kterou překonaných 413 cm řadí v letošní zimě na třetí příčku. Jen o příčku hůř je postavena po letošním obrovském zlepšení osobního rekordu na 182 cm výškařka Anita Hrušková. Posledním nominovaným kolínským atletem je Pavel Krejča, který se výkonem 14,58 m nominoval do soutěže koulařů.