Jdi na obsah Jdi na menu

Adéla Sahulková a Jiří Synek reprezentovali na mezistátním utkání

V sobotu 22. června se uskutečnilo v Brně letošní mezistátní juniorské utkání Česká republika - Polsko - Maďarsko - Chorvatsko - Slovensko. V reprezentačním dresu České republiky se představili také dva kolínští atleti - Jiří Synek, který nastoupil ve sprinterské štafetě na 4x100 metrů, a Adéla Sahulková, která si odbyla svou reprezentační premiéru jak na 400 metrů, tak ve čtvrtkařské štafetě.

Adéla Sahulková startovala v prvém běhu a doběhla na druhé příčce v kvalitním čase 55,57 s. Ve druhém běhu byly rychlejší dvě závodnice, a tak Adéla vybojovala 7 bodů za čtvrtou příčku, když podlehla oběma Polkám a své kolegyni Viktorii Křížové, ale za sebou nechala obě Maďarky, Chorvatky i Slovenky. 

Jiří Synek startoval na třetím úseku české reprezentační štafety, která si dokázala poradit se všemi svými soupeři a zvítězila v rychlém čase 40,15 s.

V úplně poslední disciplíně časového pořadu Adéla Sahulková ve štafetě na 4x400 metrů ve chvíli, kdy Češky ztrácely na vedoucí Polsko pouhé čtyři body. Čtvrtkařské kvarteto nakonec doběhlo na druhé příčce právě za Polkami, na které ztratily šest bodů. Čeští junioři naopak Poláky porazili o 34 bodů, a Češi se tak stali celkovým vítězem pětiutkání. Na třetí příčce celkově i v obou kategoriích skončili Maďaři.

synek_stafeta_2.jpeg