Jdi na obsah Jdi na menu

Desítka žáků a žákyň míří na šampionát do Třince

I přes ničivé povodně, které postihly naši republiku a kvůli nimž byla odložena o uplynulém víkendu mistrovství Čech družstev mládeže, se o nadcházejícím víkendu mistrovství České republiky žáků a žákyň v Třinci uskuteční. Svými výkony si na něm účast vybojovala také desítka kolínských mladých atletů, která nebude na severovýchodě naší země rozhodně bez šancí na úspěch. 

Z kolínských žáků se probojovali mezi 18 nejlepších Čechů tentokrát pouze vrhači. Největší kolínskou medailovou šancí je bezesporu Josef Pazdera, který vede s velkou převahou letošní české tabulky jak v hodu kladivem, kde dokonce překonal český rekord, tak v hodu diskem. O finálovou osmičku se pokusí zabojovat i o rok mladší Matyáš Lesák, který má v hodu kladivem sedmý nejlepší výkon a k hodu diskem nastupuje z 13. pozice. Rovněž ve dvou disciplínách se představí Ondřej Kubelka, mezi startujícími desátý nejlepší diskař a sedmnáctý koulař.

Ze sedmi děvčat, která se na vrchol sezóny dokázala probojovat, má medailové ambice především sprinterka Mia Plačková, která letos zaběhla druhé nejrychlejší časy jak na 60 metrů, tak na 150 metrů. Třetí nejlepší výkon v České republice letos dosáhla Kateřina Bílková v běhu na 1500 metrů překážek a vysoko je v žebříčku postavená také dálkařka Yvona Szitásová, která drží čtvrtou příčku ze startujících žákyň. Kolínskou desítku doplňují Adéla Dušková, která absolvuje dvojstart na 150 a 300 metrů, Vanessa Stachová, která si zářijovým zlepšením vybojovala start na 100 i 200 metrů překážek, kladivářka Julie Trnečková a výškařka Eliška Ptáčková. Ambice mají také obě dívčí štafety na 4x60 i 4x300 metrů.