Jdi na obsah Jdi na menu

Josef Pazdera a Mia Plačková reprezentovali na "mezistátku"

V sobotu 28. září se uskutečnilo v hlavním městě Chorvatska Záhřebu mezistátní utkání žáků a žákyň Chorvatsko - Česko - Maďarsko - Slovinsko - Slovensko. Českou republiku na něm reprezentovali svěřenec Tomáše Prajsnera Josef Pazdera a svěřenkyně Antonína Morávka Mia Plačková a oba si vedli při svém prvním reprezentačním startu výborně.

Josef Pazdera jako dvojnásobný mistr republiky nastoupil hned ke dvěma disciplínám, a i když v samotném konci sezóny už nedokázal předvést své nejlepší výkony, stačilo to na výrazné umístění a velkou porci bodů pro českou reprezentaci. V hodu kladivem poslal své náčiní nejdále na 62,49 m a dál než on dokázal hodit pouze Maďar Bence Krakóczki, který dosáhl výkonu 67,00 m. V hodu diskem pak Josef Pazdera obsadil čtvrtou příčku po hodu dlouhém 52,07 m, když lepší než on byli oba maďarští reprezentanti Bence Krakóczki (66,84) a Csanád Dobo (57,86) a Slovinec Nejc Meglič (60,42). Mia Plačková nastoupila v českém reprezentačním dresu v sestavě štafety na 4x100 metrů. České kvarteto v ní obsadilo druhou příčku v čase 47,42 s, když vítězným Slovenkám podlehlo pouze o 19 setin.

Oba mladí kolínští atleti tak výraznou měrou přispěli k dominantní výhře českého výběru, který nasbíral celkem 502 bodů. Druzí skončili Maďaři (431,5), třetí domácí Chorvati (317,5), čtvrtí Slovinci (264) a pátí reprezentanti Slovenska (241).