Jdi na obsah Jdi na menu

Josef Pazdera vyhrál olympiádu ve skvělém výkonu

V úterý 25. června začaly v Českých Budějovicích atletické soutěže letošního ročníku Letní olympiády dětí a mládeže. Kolínskou atletiku reprezentují na této vrcholné mládežnické akci v dresu Středočeského kraje dva závodníci. A jak Josef Pazdera, tak Mia Plačková si vedli v prvním dnu soutěží skvěle. 

Svěřenec Tomáše Prajsnera Josef Pazdera nastoupil k soutěži v hodu diskem jako hlavní favorit a nikomu ze soupeřů nedal žádnou šanci. Hned jeho druhý pokus, kterým poslal své nářadí do vzdálenosti 53,18 m, by stačil na vítězství, ale v posledním pokusu doletěl disk z jeho ruky až do vzdálenosti nového kolínského historického rekordu 61,60 m, čímž nejen Josef vyhrál olympijské klání o více než deset metrů, ale dosáhl druhého nejlepšího českého výkonu všech dob, jen 1,22 m za českým rekordem.

Skvěle zahájila své působení na olympiádě také svěřenkyně Antonína Morávka Mia Plačková. Ta vyhrála svůj rozběh na 60 metrů nejrychlejší časem 7,64 s a i v semifinále zaběhla spolu s Kristýnou Záhořovou z Plzeňského kraje rovněž nejrychlejší čas 7,67 s. Finálový závod ji čeká ve středu.