Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínská dvaadvacítka pro gigant

Už o tomto víkendu proběhne v ostravských Vítkovicích letošní gigant - tedy mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Mezi nejlepší českou čtyřiadvacítku ve sprintech a běhu na 800 metrů a mezi nejlepší šestnáctku v dalších disciplínách se nominovalo hned 22 kolínských atletů, což je výborné zastoupení. 

Ačkoli kvůli zranění nemohou startovat dvě medailová želízka, dorostenecká trojskokanka Sofie Bébrová a juniorský výškař Matyáš Čudlý, i tak postavení některých Kolíňáků je opravňuje k tomu, aby pomýšleli na boj o medaili. Největšími nadějemi jsou dorostenecký kladivář Antonín Adam, který výrazně vede aktuální české tabulky, stejně tak na čele juniorských tabulek je v běhu na 100 metrů Jiří Synek. Druhý nejlepší český výkon drží v běhu na 300 metrů dorostenců Jaroslav Hnida, který je třetí také na trati 110 metrů překážek. Třetí příčka patří také juniorské sprinterce Justině Špringrové v běhu na 100 metrů.

Vysoko v českých tabulkách je rovněž juniorský trojskokan Vojtěch Slavík, který je čtvrtý a představí se ještě ve skoku o tyči a běhu na 110 metrů překážek. Stejně tak čtvrtá je v běhu na 400 metrů juniorka Adéla Sahulková. Pátá pozice pak patří ve sprintu na 100 metrů dorostence Anetě Bedrnové, která poběží i dvojnásobnou trať, a v běhu na 1500 metrů další dorostence Alici Kredell. Ta je šestá mezi přihlášenými i na 3000 metrů, stejně jako junior Vojtěch Otta v hodu diskem. O finálové umístění budou jistě bojovat i Justina Špringrová na trati 200 metrů, Jiří Synek na stejné trati, Antonín Adam i dorostenka Ema Hrabáková v hodu diskem, dorostenka Amálie Schederová v běhu na 300 metrů překážek, Vojtěch Otta v kouli a spolu s dalším juniorem Ondřejem Veselým i v kladivu či dorostenecká běžkyně Veronika Beránková v běhu na 1500 metrů. Ambice na minimálně finálové umístění mají také kolínské sprinterské štafety na 4x100 metrů.

Reprezentovat modrobílé barvy na tuzemském mládežnickém vrcholu sezóny budou i dorostenci Lukáš Erban v běhu na 400 metrů, Kryštof Šantrůček na 110 metrů překážek, Lukáš Černý na 300 m překážek a Vojtěch Kofroň v trojskoku, dorostenky Martina Ježková na 100 metrů překážek a Tereza Tomaňová ve skoku vysokém a junioři František Hanč na 100 a 200 metrů, Tomáš Novák na 400 metrů a Marek Nedvěd na 800 metrů. 

Svou naději na start na šampionátu živí ještě dva náhradníci, kterými jsou dorostenci Šimon Novák na 100 metrů a Josef Vonšovský v oštěpu.