Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínský stadión hostí v sobotu juniorský šampionát

V sobotu 5. října se na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách uskuteční největší akce letošního roku - finále mistrovství České republiky družstev juniorů a juniorek. Na startu souboje vždy devíti nejlepších týmů juniorů i juniorek, které se probojovaly do tohoto finále, se objeví medailisté a účastníci světového juniorského šampionátu v peruánské Limě i na čtyři desítky medailistů z letošního mistrovství České republiky jednotlivců.

Republikové finále mělo proběhnout už o minulém víkendu, ale povodně jeho konání odsunuly až do velmi netradičního říjnového termínu. Navíc předpověď počasí nevěští nic jiného než velký chlad a déšť. I přesto se můžeme v Kolíně těšit na vynikající konkurenci.

 V soutěži juniorů se utkají týmy Hvězdy Pardubice, ASK Slavia Praha, Škody Plzeň, LIAZu Jablonec nad Nisou, AK Olomouc, VSK Univerzita Brno, SSK Vítkovice, Dukly Praha a ASK Dipoli, v utkání juniorek budou bojovat družstva Sokola Nehvizdy, AC Turnov, Škody Plzeň, Slovácké Slavie Uherské Hradiště, AK Olymp Brno, Hvězdy Pardubice, ASK Slavia Praha, SSK Vítkovice a Spartaku Praha 4.

Největšími hvězdami by měli být účastník olympijských her v Paříži a finalista mistrovství Evropy mužů dálkař Petr Meindlschmidt, stříbrná medailistka ze světového juniorského šampionátu v Limě koulařka Martina Mazurová a bronzový medailista z tohoto mistrovství tyčkař Jakub Krček. Představí se také řada dalších účastníků světového šampionátu i letošních mistrů republiky jako sprinteři Terezie Táborská či Jakub Toužín, překážkářka Anna Červenková, výškařka Renata Láníková, trojskokan Šimon Pekař, dálkařka a trojskokanka Adéla Sochorová, kladiváři Jáchym Sádovský a Alexandra Kollárovičová nebo oštěpařka Natálie Gengelová.

Boje o letošní tituly i právo reprezentovat Českou republiku na evropském poli začínají na kolínském stadiónu od 10.30 hod. a všichni jste vítáni do hlediště.