Jdi na obsah Jdi na menu

Kolínský stadión hostil MČR družstev juniorů

Vyvrcholení letošní netradičně dlouhé sezóny juniorské kategorie – finále mistrovství České republiky družstev – proběhlo v sobotu 5. října na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách a bylo rozhodně nejtěžší zkouškou kolínských organizátorů v letošním roce, a to i kvůli velmi chladnému a deštivému neatletickému počasí. Už celonoční déšť a teplota, která nepřesáhla 10 stupňů Celsia, dávaly tušit, že i přes velmi kvalitní obsazení posledního závodu sezóny půjde především o body a zároveň o to, aby se pokud možno nikdo ze závodníků na závěr sezóny nezranil. 
 
V celkem 18 nejlepších týmech České republiky se představilo 415 závodníků, kteří uskutečnili téměř 800 startů, a to byla pořádná porce pro organizátory i rozhodčí na čele s ředitelem závodu Dominikem Holubem, technickým ředitelem Martinem Radikovským a hlavním rozhodčím Vojtěchem Jirků. Nakonec ale celý závod i přes krátké přerušení silnou dešťovou přeháňkou proběhl bez jakýchkoli problémů podle časového pořadu a pokud odhlédneme od počasí, byl rozhodně vydařený.
 
Ve startovním poli se představily i největší letošní hvězdy české juniorské atletiky – finalista mistrovství Evropy mužů dálkař Petr Meindlschmidt, stříbrná medailistka z mistrovství světa juniorů v Limě koulařka Martina Mazurová a bronzový medailista z téhož šampionátu tyčkař Jan Krček, další účastníci světového vrcholu a téměř čtyři desítky medailistů z letošního individuálního mistrovství České republiky. Všichni tito atleti zároveň v bojích za svůj klub nastoupili i v doplňkových disciplínách ve snaze zajistit svým barvám co nejvyšší bodový zisk.
 
Z titulu mistrů České republiky se s výrazným náskokem mohli na závěr závodu radovat junioři AK Škoda Plzeň a juniorky AK Sokol Nehvizdy. V kategorii juniorů stříbrné medaile vybojovali o pouhých 0,33 bodu atleti AK Olomouc před pražskou Slavií, mezi juniorkami byly stříbrné závodnice plzeňské Škodovky a bronz získaly dívky ze Slovácké Slavie Uherské Hradiště.
 
Výsledek finále mistrovství ČR:
 
Junioři:
1. AK ŠKODA Plzeň 261,33, 2. Atletický klub Olomouc 204,33, 3. ASK Slavia Praha 204, 4.  LIAZ Jablonec n/N. 189, 5. Hvězda Pardubice 179, 6. SSK Vítkovice 157,5, 7. Dukla Praha 136,33, 8. VSK Univerzita Brno 129, 9. ASK Dipoli 39,50
 
Juniorky:
1. AK Sokol Nehvizdy 307,5, 2. AK ŠKODA Plzeň 236, 3. AC Slovácká Slavia Uherské Hradiště 222,25, 4. AK Olymp Brno 202,25, 5. SSK Vítkovice 174, 6. AC Turnov 134, 7. Hvězda Pardubice 97, 8. ASK Slavia Praha 90, 9. Spartak Praha 4 38