Jdi na obsah Jdi na menu

Na "akademičkách" Lukáš Soukal zlatý a Anita Hrušková stříbrná

Pět kolínských atletů se představilo v týmech svých vysokých škol na letošních Českých akademických hrách, které hostil v úterý 25. června liberecký stadión. Nejlépe si vedli Lukáš Soukal a Anita Hrušková, kteří vybojovali medaile.

Lukáš Soukal, startující za Vyšší odbornou školu ČUS, si dokázal v běhu na 200 metrů poradit se všemi soupeři a v citelném protivětru 1,6 m/s zaběhl čas 21,37 s, jen sedm setin za osobním maximem, a prokázal tak před víkendovým mistrovstvím České republiky mužů a žen výbornou formu.

Stříbrnou medaili získala ve skoku vysokém Anita Hrušková, která v dresu Univerzity Karlovy překonala stejně jako vítězná Denisa Pešová i bronzová Justýna Brýdlová 172 cm.

Na liberecký stadión bude určitě rád vzpomínat Jakub Dudáš, reprezentující ČVUT Praha, který sice v hodu oštěpem skončil na nepopulární čtvrté příčce, ale výrazně si vylepšil osobní rekord na 62,32 m. Šestou příčku pro Veterinární univerzitu Brno získala v trojskoku Helena Rothanzlová skokem dlouhým 11,24 m. V hodu kladivem skončila Markéta Hartmanová reprezentující Univerzitu Pardubice sedmá hodem 37,89 m. Zajímavostí byl určitě letošní první start Kateřiny Šafránkové, která v hodu kladivem získala po výkonu 50,38 m bronzovou medaili.