Jdi na obsah Jdi na menu

Ondřej Kubelka vylepšil kolínský rekord v devítiboji

Svěřenec trenérů Dominika Holuba a Jakuba Dudáše Ondřej Kubelka startoval o uplynulém víkendu v Ústí nad Orlicí na jubilejním 80. ročníku Ústeckého desetiboje a svou účast dokázal proměnit v nový kolínský historický rekord v žákovském devítiboji, když překonal 18 let starý výkon Tomáše Kořínka.

Svoje vydařené počínání zahájil velmi kvalitním osobním rekordem v běhu na 100 metrů překážek, které přeběhl za 14,36 s. Vzápětí mu ale vůbec nevyšla jeho papírově nejsilnější disciplína hod diskem, když dosáhl pouze výkonu 29,69 m, což je o 13 metrů méně, než je jeho osobní maximum. Hned poté mu ale výborně vyšel skok o tyči, v němž dosáhl svého druhého "osobáku" 350 cm a v sobotu přidal ještě jedno osobní maximum, když oštěpem hodil 41,61 m.

Nedělní část devítiboje zahájil šedesátkou za 7,74 s a za osobním rekordem zůstal o desetinku. Ve skoku dalekém také atakoval svůj nejlepší výkon a dolétl na 566 cm, ale v následujícím vrhu koulí nedokázal zopakovat svůj vrh za hranici 13 metrů z mistrovství republiky v Třinci a dosáhl výkonu 11,90 m. Naději na kolínský rekord udržel ve skoku vysokém, kde překonal výšku 161 cm, a přes výkon Tomáše Kořínka se dostal výborným výkonem v závěrečném kilometru, který absolvoval za 3:13,54 min. V celkovém součtu zůstal Ondřej jen těsně pod pětitisícovou hranicí, když dosáhl 4954 bodů.