Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Natálie Olivová byla nominována na mistrovství světa

 

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na největší letošní vrchol mládežnické atletiky, na mistrovství světa juniorů. To proběhne od 1. do 6. srpna v kolumbijském Cali. Díky o jediný  bod splněnému účastnickému limitu v sedmiboji na něj byla nominována i kolínská juniorka Natálie Olivová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal s reprezentační štafetou stříbrný

 

V sobotu 16. července se uskutečnilo ve slovinském Mariboru mezistátní pětiutkání juniorské kategorie Polsko - Česká republika - Maďarsko - Slovensko - Slovinsko. Kolínskou atletiku na něm reprezentoval ve štafetě na 4x100 metrů svěřenec Antonína Morávka Lukáš Soukal.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Martin Buryan byli nominováni na mezistátní utkání

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní utkání mužů a žen do 22 let Česká republika - Polsko - Slovinsko - Maďarsko, které se uskuteční 5. srpna v maďarském Györu. Vzhledem k tomu, že utkání se uskuteční ještě před letošním mistrovstvím České republiky této kategorie, o nominaci rozhodoval nejlepší výkon dosažený v letošní sezóně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na vrhačském minimítinku padaly mládežnické osobáky

Ve čtvrtek 7. července proběhl na kolínském stadiónu uzavřený vrhačský minimítink. K vidění bylo nejen několik kvalitních osobních rekordů kolínských mladých vrhačů, ale také daleké hody kladivem v podání Volodymyra Myslyvchuka a Kateřiny Šafránkové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ke zlatu z koule přidal Pavel Peňáz bronz z disku!

Na probíhajícím mistrovství Evropy veteránů ve finském Tampere se ve středu 6. července představil Pavel Peňáz ve třetí disciplíně - hodu diskem. A po vyrovnaném boji získal svou druhou medaili na tomto šampionátu, tentokrát bronzovou!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Úraz Matyáši Čudlému start v evropském finále neumožnil

 

Letošní mistrovství Evropy dorostu proběhlo od 4. do 7. července v izraelském Jeruzalémě. Kolínskou atletiku na něm reprezentoval svěřenec Martina Radikovského a Oldřišky Marešové Matyáš Čudlý. Ten nastoupil do kvalifikace výškařů v úterním odpoledni.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková znovu překonala kolínský rekord!

Tyčkařka Sokola Kolín - atletika Zuzana Pražáková má v letošním roce životní formu. Znovu to potvrdila při tyčkařském závodě na pražském Strahově, kde vylepšila o jeden centimetr svůj vlastní kolínský rekord na 441 cm. V soutěži prohrála se současnou českou jedničkou Amálií Švábíkovou při stejném výkonu pouze na pokusy, když na rozdíl od ní překonala 441 cm až na druhý pokus. Tento výkon řadí Zuzanu Pražákovou aktuálně na 35. příčku evropských tabulek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Pražských memoriálech výborní Šafránková, Krejča a Nedvěd

V pátek 1. července se na stadiónu pražské Slavie v Edenu uskutečnil letošní ročník tradičních Pražských memoriálů, na kterých startovalo i sedm kolínských atletů. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Volná místa na příměstském táboru 11. - 15.7.2022

Uvolnila se nám místa na příměstském táboru v termínu 11. - 15.7.2022. Více informací naleznete ZDE.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová byla nominována na mistrovství světa!

Český atletický svaz zveřejnil nominaci české výpravy na mistrovství světa 2022 v americkém Eugene. Mezi 24 nominovanými figuruje také členka naší T.J., závodící v barvách USK Praha, svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. I přes nepříjemnost, kdy přišla na mistrovství ČR o start na 100 metrů překážek, a tím i o případné body do světového rankingu, jí nakonec při uzávěrce nominace patřilo právě poslední 40. postupové místo, a tak se může těšit na svůj druhý zámořský start na světovém šampionátu, tentokrát však v kategorii dospělých. GRATULUJEME!!! 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pavel Peňáz je světovým veteránským šampiónem!

Od 29. června do 10. července se koná ve finském Tampere letošní mistrovství světa veteránů, kterého se mohou zúčastnit muži a ženy, kteří dovršili minimálně 35 let věku a kteří závodí v kategoriích odstupňovaných po pěti letech. Kolínskou atletiku na světovém šampionátu zastupuje tradičně Pavel Peňáz, který si i po padesátce udržuje vynikající formu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mezistátní utkání se Jiřímu Synkovi nevydařilo

 

Ve středu 29. června proběhlo v maďarském Székesféhérváru letošní mezistátní dorostenecké čtyřutkání Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, na kterém zastupoval kolínskou atletiku čerstvý mistr České republiky v běhu na 100 metrů Jiří Synek. Zatímco česká reprezentace jednoznačně ve čtyřutkání dominovala, kolínskému sprinterovi reprezentační premiéra nevyšla.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na LODM Pazdera a Šantrůček šestí, Schederová sedmá a Juřicová jedenáctá

 

Od úterý 28. června do čtvrtka 30. června probíhaly na letošním ročníku Letní olympiády dětí a mládeže v Olomouci atletické soutěže. Středočeský kraj reprezentovala také čtveřice závodníků Sokola Kolín - atletika. V kategorii starších žáků se představil v běhu na 100 metrů překážek a 300 metrů Kryštof Šantrůček, mezi staršími žákyněmi reprezentovaly rovněž v běhu na 100 metrů překážek Amálie Schederová a ve skoku vysokém Kristýna Juřicová a konečně mezi mladšími žáky Josef Pazdera v hodu oštěpem.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mužské "béčko" znovu druhé

V neděli 26. června proběhlo na kolínském stadiónu třetí kolo přeboru Středočeského kraje družstev mužů a žen, ve kterém startovala také domácí mužská rezerva. Ta stejně jako v minulém kole obsadila druhou příčku za letos suverénním týmem ASK Dipoli.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žactvo absolvovalo třetí kolo v Kutné Hoře

Třetím a posledním kolem před prázdninovou přestávkou pokračoval v Kutné Hoře přebor Středočeského kraje družstev mladšího žactva skupiny B. Kolínským závodníkům se dařilo a chlapci i dívky skončili na druhé příčce. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pražáková a Buryan stříbrní, Novotná, Pazdera a Soukal v osmičce

 

Hodonínský stadión, poničený loni větrnou smrští, pouhý rok po této události hostil v pátek a v sobotu 24.-25. června vrchol tuzemské atletické sezóny – mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo sedm špičkových závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lukáš Soukal a Jiří Synek míří na mezistátní utkání

Český atletický svaz zveřejnil nominaci na mezistátní čtyřutkání U18 Maďarsko - Slovensko - Slovinsko - Česká republika, které se uskuteční v Székesfehérváru 29.6., a na mezistátní pětiutkání U20 Slovinsko - Maďarsko - Slovensko - Polsko - Česká republika, které proběhne v Mariboru 16.7.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Šest medailí z gigantu!

 

O předposledním červnovém víkendu hostil vítkovický stadión mládežnický gigant - mistrovství České republiky v kategoriích juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Kolínskou atletiku na něm reprezentovalo celkem 22 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve třetím kole žáci vítězní, žákyně druhé

V pátek 17. června se ve Staré Boleslavi odehrálo 3. kolo přeboru Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň skupiny B. Kolínští žáci v něm přesvědčivě zvítězili a žákyně stejně jako v předchozích kolech obsadily druhou příčku. Rozhodující ale bude až podzimní finále krajského přeboru, které rozhodne o postupujících do mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Lenka Novotná stříbrná na Českých akademických hrách

Ve čtvrtek 16. června proběhly na českobudějovickém stadiónu letošní České akademické hry. Z kolínských atletů si jednoznačně nejlépe vedla svěřenkyně Veroniky Jelínkové Lenka Novotná.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky