Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Ženám i mužům se doma dařilo

 

Kolínští atleti a atletky vstoupili společně do letošní prvoligové sezóny v sobotu 19. května na domácím stadiónu Mirka Tučka v Borkách. Zatímco muži bojují v této soutěži už několikátým rokem, pro tým žen to byla po odchodu 12 závodnic z loňského extraligového družstva a „dobrovolném“ sestupu do nižší soutěže premiéra s téměř kompletně novou sestavou s 15 nováčky a věkovým průměrem jen něco přes 16 let.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Žáci kolínské sedmičky vyhráli v okresním kole Poháru rozhlasu

Už jubilejní padesátý ročník píše letos nejznámější atletická náborová soutěž Pohár rozhlasu. Ve středu 16. května se na stadiónu Mirka Tučka utkali o postup z okresního do krajského kola této celorepublikové soutěže žáci 8. a 9. tříd ze 16 škol kolínského regionu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijďte v sobotu povzbudit kolínské atlety!

 

V sobotu 19. května od 10.30 hodin proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách první kolo letošní 1. ligy družstev mužů a žen. V této soutěži se po několika letech scházejí domácí týmy mužů a žen a kolínští závodníci věří, že jim v domácím prostředí pomůže i divácká kulisa.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stavba nakloněné roviny byla dokončena!

 

Kolínští sprinteři, kteří na čele s loňským semifinalistou juniorského mistrovství Evropy Štěpánem Hamplem patří k současným ozdobám kolínské atletiky, se dočkali na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Borkách nové výborné tréninkové pomůcky. Tou je 90 metrů dlouhá nakloněná rovina, jejíž výstavba proběhla za podpory grantového programu TPCA pro Kolínsko a města Kolín prostřednictvím Správy městských sportovišť Kolín.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařená generálka na český šampionát ve vícebojích

 

Velkou generálkou na mistrovství České republiky mládežnických kategorií ve vícebojích, které proběhne v Kolíně během prvních tří červnových dnů, byl na kolínském stadiónu Mirka Tučka v Borkách víkendový společný přebor Středočeského a Plzeňského kraje ve vícebojích všech kategorií. Fotogalerie J. Kottase - sobota Fotogalerie J. Kottase - neděle

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Medailové žně přípravky v Čáslavi

 

Za krásného téměř letního počasí se v Čáslavi sešla atletická přípravka ročníků 2007 a 2008 v pro ni netradičních disciplínách. Mladé kolínské atlety to ani v nejmenším nezaskočilo a v běhu na 60 metrů překážek, skoku vysokém a běhu na 600m posbírali několik medailí. Největšími sběrači medailí se v ročníku 2007 stali Amálie Schederová a Kryštof Šantrůček a v ročníku 2008 Vojtěch Kofroň. Všichni tři získali medaile v každé disciplíně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařený 10. ročník Youth Athletics - Sokol Grand Prix

 

Celkem 234 závodníků a závodnic z 29 oddílů startovalo v úterý 8. května na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně - Borkách na jubilejním 10. ročníku mládežnického mítinku Youth Athletics - Sokol Grand Prix, který byl jednou ze soutěží letošního XVI. všesokolského sletu. V kvalitní konkurenci se dařilo mladým domácím atletům, kteří z celkem 32 soutěží v kategoriích dorostenců, dorostenek, žáků a žákyň získali 8 zlatých, 13 stříbrných a 9 bronzových medailí. Fotogalerie na https://atletikakolin.rajce.idnes.cz/Youth_Athletics_by_Hrusa_Kolin_8.5.2018

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Tři kolínská vítězství a limit na "svět" Štěpána Hampla!

 

Za krásného atletického počasí se v sobotu 5. května odehrálo ve staroboleslavské Houštce 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů a dorostu. Kolínští atleti naprosto dominovali ve třech kategoriích a Štěpán Hampl navíc skvělým kolínským historickým rekordem v běhu na 200 metrů splnil B limit ČAS pro účast na mistrovství světa juniorů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vydařené Polabské závody ozdobili Šafránková, Pejchalová a Hampl

 

Za téměř ideálních atletických podmínek proběhl 1. května na stadiónu Mirka Tučka v Borkách za účasti 175 závodníků z 25 klubů již 64. ročník Polabských závodů a zároveň s ním Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Z řady kvalitních výkonů vyčnívaly výkony vítězů hodu kladivem žen, výšky žen a běhu na 100 metrů mužů Kateřiny Šafránkové, Lady Pejchalové a Štěpána Hampla. Prohlédněte si velkou fotogalerii Jiřího Kottase.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: Polabky_18

Žáci i žákyně zahájili vítězně

 

V pátek 27. dubna zahájil prvním kolem letošní Přebor Středočeského kraje družstev starších žáků a žákyň. V dlouhém časovém pořadu, v některých disciplínách až za enormní účasti závodníků z 15 středočeských družstev chlapců a 17 týmů dívek, v obou kategoriích jasně dominovali atleti Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zveme vás na 64. ročník Polabských závodů

 

V úterý 1. května proběhne už 64. ročník Polabských závodů, který startuje ve 14 hodin a jeho součástí bude stejně jako v posledních letech Středočeský pohár smíšených družstev mužů a žen. Kolínští organizátoři věří, že se jim i přes brzký termín podaří na kolínský stadión přilákat českou špičku a do ochozů početnou diváckou kulisu. 

 
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští kladiváři vylepšili svá maxima

 

Druhý kolínský vrhačský čtvrtek byl tentokrát téměř výlučně záležitostí domácích vrhačů, kterým se dařilo především v kladivářském kruhu. I přes neúčast současného nejlepšího českého dorosteneckého kladiváře si hned čtveřice mladých kolínských kladivářů řekla osobními rekordy minimálně o účast na letošním "gigantu". 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vítězem 60. ročníku KVOKu se stal Kamil Krunka

 

V neděli 22. dubna se na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách postavil rekordní počet 179 běžců a běžkyň na start jubilejního 60. ročníku silničního půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín, který se tentokrát zároveň běžel jako mistrovství České republiky veteránských kategorií. Jednoznačným vítězem se stal Kamil Krunka z Nového Města nad Metují. Fotogalerie Nicole Rauvolfové

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král splnil A limit pro mistrovství Evropy!

 

Při druhém letošním kolínském vrhačském závodě - 1. vrhačském čtvrtku, znovu aktuálně nejlepší český dorostenecký kladivář Dominik Král posunul své osobní i kolínské historické maximum a splnil výkonem 69,70 m A limit českého atletického svazu pro účast na letním mistrovství Evropy do 18 let, které proběhne v Maďarsku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král splnil B limit na "Evropu"!

 

V sobotu 14. dubna se na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách sešly téměř tři desítky vrhačů na letošním prvním vrhačském pětiboji. Nejkvalitnější výkon padl hned na začátku časového programu při vloženém závodě v hodu kladivem a postaral se o něj svěřenec Tomáše Prajsnera Dominik Král.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek pátý na šampionátu v půlmaratónu

 

V sobotu 14. dubna proběhlo v rámci tradičního Pardubického vinařského půlmaratónu, na jehož start se letos postavilo přes 1100 běžců a běžkyň, mistrovství České republiky na této trati. Do mistrovského závodu byla přihlášena také pětice závodníků Sokola Kolín-atletika.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na přeboru ČOS v krosu vybojovali běžci 9 medailí

 

V neděli 8. dubna proběhl v rámci tradičního Jaroměřského krosu v areálu pevnosti Josefov letošní přebor České obce sokolské v přespolním běhu. Kolínské výpravě se podařilo v kvalitní konkurenci vybojovat 9 medailových umístění, z nichž 5 bylo na nejvyšším stupínku.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vybojoval stříbrnou medaili ze šampionátu v krosu!

 

Velkého úspěchu dosáhl na mistrovství České republiky v přespolním běhu mládežnických kategorií v Dolní Dobrouči na Orlickoústecku svěřenec trenérky Jany Šedinové Roman Pazdera, který dosáhl po halovém stříbru z běhu na 3000 metrů na ještě cennější stříbro ze závodu, v němž se na jediné trati scházejí všichni nejlepší čeští běžci.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MČR kros - Jiří Kottas

Tři zlata z krajského přeboru v krosu

V rámci 77. ročníku tradičního čáslavského Běhu sady Vodranty se uskutečnil v sobotu 17. března letošní přebor Středočeského kraje v přespolním běhu. Vzhledem k průběhu letošní zimy se boje o tituly odehrávaly za sněhu a za minusových teplot. Kolínským běžcům se dařilo, když vybojovali tři zlaté a tři stříbrné medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je bronzovou sportovkyní kraje

 

Bez velké publicity a s téměř dokonalým utajením výsledků proběhlo v Nymburce slavnostní vyhlášení ankety Sportovec Středočeského kraje 2017. V průběhu večera, jehož úroveň podle zúčastněných atletů našeho oddílu ani zdaleka nedosahovala kvality našeho Sportovce Kolína, uspěla z kolínských atletů pouze Kateřina Šafránková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky