Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Junioři, juniorky a dorostenci přeborníky kraje!

Foto: Klára Tučková

Poslední kolo krajského přeboru družstev juniorů a dorostu proběhlo za horkého počasí v čáslavských Vodrantech. Zatímco o prvním místě kolínských chlapeckých týmů už v podstatě bylo rozhodnuto po prvních dvou kolech stejně jako o postupu dorostenek z druhé příčky, juniorky čekal boj s družstvy Berouna a Staré Boleslavi o dvě postupová místa na mistrovství Čech.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová startovala na berlínském ISTAFu

 

Helena Jiranová startovala o víkendu na tradičním světovém mítinku ISTAF v německé metropoli. Jako členka české štafety na 4x100 metrů, která běžela ve složení Klára Seidlová, Helena Jiranová, Martina Hofmanová a Jana Korešová, vybojovala ve světové konkurenci sedmé místo v čase 44,61 s. Vítězkami se staly domácí Němky (42,17) před Američankami (43,07) a Švýcarkami (43,37).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínskou desítku vyhráli Schejbal a Veigertová

Foto: Luboš Hájek

Nejen s desetikilometrovou tratí a teplým počasím se museli v sobotu 26. srpna potýkat účastníci 11. ročníku Kolínské desítky, ale na běžce v lesoparku Borky zaútočil také roj sršňů, takže někteří museli být po jejich bodnutí ošetřeni. Kolize závodu s ligovými boji se sice neodrazila na počtu účastníků, vždyť 120 startujících je druhý nejvyšší počet v historii tohoto běhu, ale na špici chyběla vyšší kvalita.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínští atleti udrželi prvoligovou příslušnost

Foto: Antonín Morávek

Když v prvním kole prvoligové soutěže skončili kolínští muži třetí jen pár bodů za vítězem, nikdo netušil, že před posledním čtvrtým kolem budou mít vážné sestupové starosti. Do Jablonce nad Nisou odjížděli s obavami, neboť měli pouze dvoubodový náskok na domácí a řadu výpadků v sestavě. Navíc v případě propadu na sestupovou příčku hrozila povinnost uspořádat 9. září v Kolíně baráž o setrvání v I. lize.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní velkou cenu Kolína ozdobily sprinty

Foto: Antonín Morávek

Už 81. ročník Velké ceny města Kolína proběhl ve středu 23. srpna za ideálního atletického počasí a ozdobila jej celá řada výborných výkonů. Kvalitní podívanou přinesly především závody ve sprinterském trojboji mužů a žen, ale k vidění byla celá řada dobrých výkonů i v dalších disciplínách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Již zítra se na Velké ceně Kolína představí závodníci české špičky

 

Už dnes proběhne na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách 81. ročník jednoho z nejstarších závodů v naší republice - Velké ceny města Kolína. A vzhledem k očekávanému ideálnímu atletickému počasí a předběžným přihláškách závodníkům z české špičky se můžeme těšit na kvalitní mítink.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zdeňka Seidlová posunula oddílový rekord na 300 metrů

 

Sérií regionálních mítinků se zvolna rozbíhá druhá polovina tuzemské atletické sezóny. Na nich se představili i někteří kolínští atleti. V Domažlicích se dva týdny před šampionátem mužů a žen do 22 let blýskla Zdeňka Seidlová, která na doplňkové trati 300 metrů posunula časem 39,06 s o jedinou setinku kolínský historický rekord Heleny Jiranové a na mítinku tuto trať vyhrála.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína již tuto středu

 

Podzimní část atletické sezóny zahájí na kolínském stadiónu už 81. ročník tradiční Velké ceny města Kolína. Po desítkách let se tento mítink letos přesunul kvůli kolizi s ligovými boji z nedělního termínu na středu 23. srpna od 15.30 hod. Kolínští diváci se mohou těšit na kvalitní atletiku a třešničkou na dortu bude i start osmé kladivářky z nedávného mistrovství světa v Londýně Kateřiny Šafránkové.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přijetí Kateřiny Šafránkové na kolínské radnici

Foto: Jana Martínková

Ihned po příletu z mistrovství světa v Londýně zamířila úspěšná reprezentantka České republiky a Sokola Kolín-atletika na pozvání vedení našeho města na kolínskou radnici. Zde přijali osmou nejlepší kladivářku světa za přítomnosti zaměstnanců městského úřadu oba místostarostové Michael Kašpar a Tomáš Růžička.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je osmá na světě!!!

Foto: Eduard Erben

Obrovského úspěchu se dočkala na mistrovství světa v Londýně Kateřina Šafránková. Do finálového závodu nastupovala s nejhorším osobním rekordem ze všech finalistek, a tak věděla, že může v tomto závodě jenom překvapit. A to se jí podařilo hned prvním pokusem dlouhým 71,34 m!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková je ve finále světového šampionátu!!!

Foto: CPA Czech Photo Agency

Přesně pět minut po půl jedenácté londýnského času zahájila skupina A, v jejíž sestavě byla i kolínská kladivářka Kateřina Šafránková, svůj boj v kvalifikaci na mistrovství světa. Cesta do finále z pole celkem 32 nejlepších kladivářek byla pro svěřenkyni Dušana Krále jasná. Buď přehodit kvalifikační limit, nebo se vejít do nejlepší dvanáctky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: MS Londýn - CPA Czech Photo Agency

Kateřina Šafránková nastupuje ke kvalifikaci v sobotu v 11.35 hod.

Foto: CPA Czech Agency

Ke svému prvnímu životnímu startu na mistrovství světa nastoupí Kateřina Šafránková v kvalifikační skupině A v 10:35 hod. londýnského času, tedy v 11:35 hod. času našeho. Kvalifikační limit byl stanoven na 71,50 m, pokud jej nesplní 12 a více závodnic, postoupí nejlepší dvanáctka v součtu obou kvalifikačních skupin.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová znovu posunula sprinterské rekordy!

Foto: Denisa Kisialová

Helena Jiranová znovu prokázala aktuální skvělou formu, tentokrát na mezinárodním Josko běžeckém mítinku v rakouském Andorfu, kde startovala na obou hlavních sprinterských tratích 100 a 200 metrů. Na obou vzdálenostech si dokázala hladce poradit s kvalitní konkurencí a zároveň znovu vylepšila osobní i kolínské historické rekordy!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Velká cena Kolína ve změněném termínu 23.srpna!!!

 

Letošní 81. ročník Velké ceny města Kolína se měl původně uskutečnit v klasickém nedělním termínu 27. srpna. Pro termínovou kolizi s většinou ligových utkání ale byl tento termín změněn a mítink se uskuteční ve středu 23. srpna od 15.30 hodin. Propozice naleznete v sekci Termínovka.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková před MS znovu za sedmdesát

 

Ve středu 2. srpna odlétá kolínská kladivářka Kateřina Šafránková s českou výpravou na své první mistrovství světa do Londýna. Poslední ostrou prověrkou formy pro ni byla sobotní Velká cena Nového Města nad Metují a do britské metropole může odjíždět s oprávněnými nadějemi.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová přepisuje kolínské rekordy jeden za druhým!

Foto: Denisa Kisialová

Skvělou aktuální formu přetavila Helena Jiranová v další dva výrazně vylepšené kolínské historické rekordy. Tentokrát se o ně postarala na 37. ročníku Velké ceny Chebu, kde startovala na tratích 60 a 150 metrů. Oddílový rekord v kategorii žen do 22 let vylepšila na trati 600 metrů také Renata Vocásková.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král osmý na Evropském festivalu olympijských nadějí!

 

Čtvrtý kolínský reprezentant České republiky na vrcholných evropských akcích v letošním roce Dominik Král dosáhl výrazného úspěchu na Evropském festivalu olympijských nadějí v maďarském Györu. Svěřenec trenéra Tomáše Prajsnera obsadil na této špičkové akci určené pro závodníky a závodnice ve věku 15 a 16 let ve finále hodu kladivem výborné 8. místo.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Dominik Král ve čtvrtek nastoupí na EYOF ve finále kladiva

 

Po mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, mistrovství světa dorostu a mistrovství Evropy juniorů přišla v tomto týdnu na řadu poslední letošní velká mládežnická akce na dráze - Evropský festival olympijských nadějí, který probíhá od 24. do 29. července v maďarském Györu. Mezi osmnáctkou atletů, kteří reprezentují na této akci určené pro závodníky ve věku 15 a 16 let Českou republiku, je také svěřenec Tomáše Prajsnera, kladivář Dominik Král. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Helena Jiranová porazila v rekordu nejrychlejší Češky!

Foto: Eduard Erben

Skvělý výkon předvedla na úterní Velké ceně Tábora svěřenkyně Ratislava Šediny Helena Jiranová. V běhu na 100 metrů překážek porazila v přímém souboji obě letos nejrychlejší Češky Kateřinu Cachovou a Lucii Koudelovou, i když v o jejím vítězství rozhodovaly tisíciny vteřiny. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková nominována na MS do Londýna

V pondělí 24. července schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci 10 mužů a 13 žen na mistrovství světa, které se uskuteční 4.-13. srpna v Londýně. V nominaci figuruje také kolínská kladivářka Kateřina Šafránková, pro kterou jde o premiérovou účast na světovém šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky