Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Mladší žákyně zahájily vítězně

 

V pátek 29.5.2020 kategorie mladších žáků a žákyň odstartovala letošní opožděné soutěže družstev. O co nejlepší výsledek v prvním kole družstev skupiny B a zároveň i v krajském přeboru ve vícebojích se bojovalo na vlašimském stadiónu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Televizní Polabské závody 1. června

Zveme všechny atlety v rámci projektu SPOLU NA STARTU na odložený 66. ročník Polabských závodů, který se uskuteční netradičně přesně s měsíčním zpožděním v pondělí 1. června 2020 od 14:40 hod. na stadiónu Mirka Tučka v Kolíně-Borkách. Vzhledem k trvajícím opatřením ale tentokrát bez diváků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

1. června a 17. června nás čekají velké mítinky

 

Letošní zcela atypická sezóna přivede nečekaně na kolínský stadión českou atletickou špičku. V pondělí 1. června se totiž na téměř 200 stadiónech v celé České republice uskuteční závody v rámci projektu SPOLU NA STARTU a v Kolíně bude Česká televize předtáčet dvě reprezentační disciplíny v rámci 66. Polabských závodů a ve středu 17. června proběhne poslední a největší ze šesti reprezentačních mikromítinků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Proběhly už 4. a 5. veřejné závody

 

Ve středu 20. května jsme uspořádali na našem stadiónu už 4. a 5. veřejné závody. A stejně jako na těch předchozích bylo vidět, že někteří závodníci mají za sebou i přes koronavirovou pandemii kvalitní přípravu, kterou už teď na začátku sezónu přetavili ve velmi dobré výkony.

Autorem fotogalerie je Jiří Kottas.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky | Fotografie: 20_05_20

Byla zveřejněna termínovka krajských soutěží

Po termínech soutěží, které řídí Český atletický svaz, byla zveřejněna také termínovka závodů žízených Středočeským krajským atletickým svazem. Vzhledem k tomu, že soutěže letos začínají o více než měsíc později a v podstatě všechny krajské soutěže zůstaly zachovány, bude letošní sezóna pořádně našlapaná!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nevybraní závodníci na veřejné závody 20.5.

Z důvodu výrazného překročení maximálního povoleného počtu závodníků na 4. veřejné závody 20.5.2020 v Kolíně oznamujeme, že jsme museli ze startovních listin vyškrtnout všechny závodníky z cizích oddílů s výjimkou AC Čáslav, AK Sokol Nehvizdy, AK Olymp Brno a SK Aktis Praha.
Děkujeme za pochopení!
 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na třetích závodech se blýskli Šámal, Trnka, Drábková a Olivová

Třetí závod letošní sezóny se na našem stadiónu uskutečnil v sobotu 16. května a soutěžilo se na tratích 100, 200 a 400 metrů a v kouli disku a kladivu. Nejlépe si vedli sprinteři Jiří Šámal, Marek Řehák a Kristýna Šlehubrová a ve vrzích Vlastimil Trnka, Eliška Drábková, Natálie Olivová a Vojtěch Otta.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

ČAS zveřejnil termínovku mistrovských soutěží

Český atletický svaz zveřejnil termínovou listinu mistrovských soutěží pro rok 2020. Zároveň s ní byl zveřejněn i formát soutěží pro rok 2020. Z těchto dokumentů vyplývají termíny letošních mistrovství České republiky i výrazné úpravy soutěží družstev dospělých pro rok 2020.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájili i oštěpaři a diskaři

Druhým kolínským závodem letošní letní sezóny byl ve středu 13. května mítink v hodu oštěpem a hodu diskem, kterého se zúčastnilo 36 vrhačů a vrhaček z devíti klubů. A především oštěpaři předvedli na úplném začátku sezóny výborné výkony a o některé z nich se zasloužili i domácí závodníci. Padl i kolínský historický rekord v kategorii dorostenců.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Příměstské tábory

Vzhledem k příznivým okolnostem aktuálního vývoje situace ohledně COVID-19 a v souvislosti s předpokládaným uvolňováním pravidel předpokládáme, že letošní příměstské tábory proběhnou ve standardním režimu. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahájili jsme sezónu!

Prvním závodem letošní sezóny, jejíž start je výrazně opožděn a pozměněn, byl na našem stadiónu v úterý 12. května sprinterský trojboj, kterého se den po povolení sportovních akcí do 100 osob zúčastnilo 62 sprinterů, a i přes chladné počasí byly hned při první závodní příležitosti k vidění kvalitní výkony.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Peter Nemšovský

V pondělí 11. května zemřel ve věku 77 let bývalý vynikající československý trojskokan a dlouholetý trenér Peter Nemšovský, který v posledních dvou letech trénoval také v našem oddíle. Jeho současným svěřencem u nás byl Dominik Holub a trénoval také dvojici Michal Sebera a Lukáš Kozárek, které přivedl do našeho klubu a kteří jsou oporami našeho prvoligového týmu mužů. Budeme na něj vzpomínat.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

I v "nezávodním" období získala kolínská atletika mistrovský bronz!

Ačkoli koronavirová epidemie přerušila veškeré sportovní dění nejen v naší republice, na konto kolínské atletiky přibyla další letošní mistrovská medaile. Jak je to možné? Na halovém šampionátu dorostu a juniorů doběhla kolínská štafeta dorostenců na 4x200 metrů v sestavě Jiří Synek, Šimon Kratochvíl, Vít Vinduška a Lukáš Soukal v na setinu stejném čase jako třetí kvarteto Moravské Slavie Brno, ale o tom, že medaile kolínští sprinteři nezískali, rozhodly tisíciny sekundy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Možnost žádat o vrácení části členských příspěvků za atletické přípravky

Vážení rodiče, rádi bychom Vám nabídli možnost vrácení části členských příspěvků za období, ve kterém kvůli mimořádným opatřením vlády neprobíhaly tréninky přípravek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Začínáme závodit!

Od pondělí 11. května se znovu mění podmínky pro sportování. Na sportovišti již může být 100 osob, proto výbor T.J. ruší dosud platné rozdělení stadiónu na sektory a nutnost jejich objednávání (nastálo zůstává nutnost objednávat si kladivářský sektor a posilovny). V platnosti zůstává nošení roušek mimo sportovní výkon (v pondělí se bude touto povinností zabývat vláda), dodržování odstupu 2 metry a nemožnost využívat šatny a sprchy. Tyto podmínky už ale dovolují uspořádat první závody, a tak začínáme!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Další změny ve fungování stadiónu

Pro následující dny dochází k dalším změnám ve fungování stadiónu. V souvislosti s uvolňováním protiepidemických opatření výbor T.J. umožnil zapojení mladšího žactva do tréninku. Navíc v úterý a ve čtvrtek v podvečer bude mít tato kategorie rezervován malý stadión. Nadále platí rezervační systém sektorů, na nichž je možné při dodržování bezpečného odstupu trénovat až v desetičlenných skupinách, pro nesportující je povinné nošení roušky. Nově stanovuje výbor T.J. kapacitu velkého stadiónu na 30 osob a malého stadiónu na 20 osob, a to do 11. května, odkdy platí omezení na 100 osob.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Od čtvrtka 30. dubna jsou přístupné posilovny

Výbor T.J. a oddílu ve spolupráci se Správou městských sportovišť Kolín rozhodl, že od čtvrtka 30. dubna budou pro trénink zpřístupněny za přísných hygienických podmínek vnitřní posilovny na atletickém stadiónu. Tyto podmínky jsou následující:

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Změna ve fungování tréninků na stadiónu

Vzhledem ke změně nařízení vlády ČR, kterým se mění omezení volného pohybu osob, se od pátku 24. dubna mění také podmínky pro atletické tréninky na našem stadiónu. Ode dneška již není třeba striktně dodržovat sportování pouze dvojic v jednotlivých sektorech. Všechny další podmínky pro sportování (roušky mimo vlastní sportovní činnost, povinné roušky trenérů, dodržování minimálních rozestupů, uzavřené šatny a sprchy) zůstávají v platnosti. Nemění se ani nutnost rezervovat si tréninkové sektory, a to minimálně do doby, než budou zveřejněny právní výklady vládního nařízení pro sportovní aktivity (zcela nejasný je v tuto dobu např. celkový povolený počet osob na sportovišti). Z pohledu výboru TJ je také třeba, aby prozatím na jednom sektoru trénovali členové jedné tréninkové skupiny, která má sektor zarezervovaný. Od pondělí 27. dubna by mohly být zprovozněny i posilovny, v tuto chvíli ale stále není zveřejněno, za jakých podmínek a v jakém počtu sportujících. Pro další změny sledujte tyto webové stránky.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vláda načrtla letošní sportovní perspektivy

Vláda dnes zveřejnila harmonogram uvolňování protiepidemických opatření, který bude platit jen za předpokladu dobrého vývoje situace a který se, byť spíše okrajově, dotýká i sportovních činností. Již od 20. dubna mohou trénovat ve skupinách profesionální sportovci, což se ale na našem stadiónu nikoho netýká. Nadále tak platí, že sportovat lze na našem stadiónu jen ve vymezených sektorech, a to pouze maximálně ve dvojici. Povinné je nadále také nošení roušek, které nemusí mít pouze sportující při vlastním sportovním výkonu, a dodržování minimálního odstupu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Stadión je v omezeném provozu!

V souladu s opatřením vlády ze dne 6.4.2020 a následným výkladovým stanoviskem Národní sportovní agentury je atletický stadión od pátku 10.4. v omezeném provozu!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky