Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Na žákovský šampionát je vybráno pět Kolíňáků

O nadcházejícím víkendu se uskuteční letošní poslední halový šampionát - mistrovství České republiky v kategorii žáků a žákyň. V ostravské hale se představí také pětice vybraných kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Jakub Vítek zlatý, Stanislav Jíra, Denisa Pešová a štafeta dorostenek stříbrní!

 

Nakonec 25 mladých kolínských atletů se představilo na letošním halovém gigantu – mistrovství České republiky juniorů a dorostu – v hale Otakara Jandery v pražské Stromovce v konkurenci 749 závodníků ze 118 klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na "gigant" se může chystat 24 kolínských atletů!

V úterý odpoledne byla technickým delegátem letošního halového "gigantu", tedy mistrovství České republiky juniorů a dorostu, odtajněna tajenka, kdo z kolínských atletů si vybojoval právo víkendového startu mezi šestnáctkou (ve sprintech čtyřiadvacítkou) nejlepších Čechů. V klidu se nakonec může několik posledních dnů připravovat 24 Kolíňáků!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Matyáš Dalecký a Šárka Vachata vybojovali na šampionátu stříbro!

Foto: Adolf Horsinka

Nakonec deset Kolíňákû se v individuálních disciplínách představilo na letošním mistrovství ČR v ostravské hale, když z pozice náhradníka se do soutěže koulařů dostal i Pavel Krejča.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen se představí devět kolínských atletů

V úterý byl zveřejněn seznam mužů a žen, kteří mají právo startu na letošním tuzemském vrcholu sezóny - Mistrovství České republiky. To proběhne o tomto víkendu v Ostravě a představí se na něm devět kolínských atletů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na Czech Indoor Gala si nejlépe vedl Štěpán Hampl

Foto: Aleš Gräf

Na největším tuzemském mezinárodním mítinku Czech Indoor Gala, který proběhl v úterý 12. února v ostravské hale, se představila pětice kolínských sprinterů. Tři z nich startovali v národním programu, Štěpán Hampl a Stanislav Jíra potom v programu hlavním. Nejlepší výkon na hvězdně obsazeném mítinku předvedl Štěpán Hampl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V anketě Sportovec Kolína 2018 posbírali naši členové 13 ocenění!

 

V úterý 7. února se v Městském divadle Kolín uskutečnilo tradiční slavnostní předávání nejlepším z ankety Sportovec Kolína 2018. Našim atletům se podařilo vybojovat celkem 13 ocenění, což znovu dokumentuje výsadní postavení atletiky mezi kolínskými sporty.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Denisa Pešová překonala 180 cm!

 

O uplynulém víkendu začal kolotoč atletických halových šampionátů republiky mistrovstvím ve vícebojích a chůzi. Kolínská atletika zde letos zastoupení neměla, a tak první Kolíňáci vstoupí do boje o medaile až za týden, kdy se utkají v Ostravě nejlepší Češi v kategoriích mužů a žen.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Nejlepší výkony uplynulého týdne

Už jen týden zbývá do uzavření nominace na halové atletické mistrovství ČR mužů a žen, o týden více mají na podání co nejkvalitnějšího výkonu junioři a dorost. Vzhledem k ubývajícím startovním příležitostem startovali kolínští atleti v uplynulém týdnu jen na mezinárodním atletickém mítinku v Otrokovicích a na přeboru Prahy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladšímu žactvu se příliš nedařilo

Letošní poslední halový přebor Středočeského kraje absolvovali v sobotu na pražském Strahově mladší žáci a žákyně. Kolínské výpravě se v konkurenci 300 závodníků z 21 oddílů našeho kraje tentokrát příliš nedařilo a v medailovém pořadí obsadila až osmou příčku se ziskem dvou medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Atleti bojují o start na šampionátech

Uplynulý týden nabídl atletům, kteří usilují o nominaci na halové šampionáty jednotlivých kategorií, řadu závodních příležitostí. Kolínští atleti se pokoušeli dostat do nejlepší české šestnáctky (ve sprintech čtyřiadvacítky), která má právo startu na mistrovství ČR, na mítincích v Jablonci i v Praze a na otevřených přeborech krajů Jihočeského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého i Pardubického.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výroční zpráva a tabulky 2018

V přiloženém souboru se můžete seznámit s výroční zprávou naší T.J. a našeho oddílu atletiky a tabulkami výkonů za uplynulý rok 2018. Tabulky_18_web.pdf

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Halová sezóna se rozběhla na plné obrátky

 

Halová atletická sezóna je velmi krátká. Začíná přebory jednotlivých krajů a halovými mítinky na začátku ledna a pro kategorie dospělých a mládeže končí v únoru, pro žáky pak na začátku března. Závodních příležitostí je i vzhledem k malému počtu hal mnohem méně než v létě, a tak není mnoho času proniknout výkonem do nominace na mistrovství ČR.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žactvo přidalo 14 medailí a čtyři tituly

O den později než kategorie dospělých a mládeže bojovali na pražském Strahově o tituly přeborníků Středočeského kraje starší žáci a žákyně. Kolínská výprava tentokrát vybojovala v konkurenci více než 300 závodníků z 19 středočeských oddílů 4 zlaté, 6 stříbrných a 4 bronzové medaile.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Naši atleti přivezli z přeborů kraje 16 titulů

Úspěšněji než před rokem si vedla kolínská atletická výprava na halových přeborech Středočeského kraje v kategoriích dospělých, juniorů a dorostu, které proběhly druhou lednovou sobotu v přetlakové hale na pražském Strahově. Atleti v modrobílých dresech i přes absenci řady špiček (Pražáková, Dalecký, Buranská, Kozárek, Krejča, Olivová) vybojovali 37 medailí, z nichž 16 bylo zlatých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Skvělý vstup Jakuba Vítka do sezóny

 

Skvělým způsobem vstoupil do nového roku tyčkař Jakub Vítek. Ani se nestačil ohřát v juniorské kategorii a už v prvním závodě nové sezóny předvedl vynikající výkon. Na republikovém finále Středoškolského poháru sportovních gymnázií ve Vítkovicích vylepšil absolutní kolínský historický rekord nejen v kategorii juniorů, ale také mezi muži.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Vítězství na Silvestrovském běhu obhájil Milan Janoušek

 

Už po devětapadesáté se postavili běžci a běžkyně před stadiónem Mirka Tučka v Borkách na start tradičního Silvestrovského běhu. Polojasná obloha a teplota 5 stupňů Celsia přilákaly k prověrce fyzičky před večerním vítáním nového roku nejen atlety a sportovce z dalších sportovních odvětví, ale i běžecké amatéry a hobbíky.

Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pojďte se na silvestra proběhnout!

 

Už po devětapadesáté připravili kolínští atleti na pondělí 31. prosince populární Silvestrovský běh. Start závodu na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin a na stadión se bude i dobíhat. Nejlépe uděláte, pokud se přihlásíte předem (do 29.12) online ZDE

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ligoví atleti a atletky už znají své soupeře

Český atletický svaz zveřejnil na svých webových stránkách rozlosování ligových soutěží pro nastávající rok 2019, a tak týmy kolínských mužů i žen, které budou stejně jako v tomto roce bojovat v první lize, už znají nejen své soupeře, ale i místa jednotlivých kol.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Sedm medailí z Vánoční haly žactva!

Jednou z posledních závodních příležitostí atletů žákovské kategorie v tomto roce byla účast na tradiční Vánoční hale žactva na pražském Strahově. Tohoto velmi kvalitního klání se zúčastnila i skupina závodníků Sokola Kolín atletika a nevedla si vůbec špatně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky