Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Novotná a Hroudová stříbrné, Šafránková, Dudáš a Čudlý bronzoví!

 

Za tropického počasí probíhaly po celý uplynulý víkend na kladenském Sletišti boje o tituly mistrů České republiky na atletickém „gigantu“ – mistrovství ČR juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek. Z kolínské třicítky, která se na šampionát nominovala, nakonec zbylo 25 závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Starší žáci a žákyně zahájili vítězně

Za úmorného vedra proběhlo na kolínském stadiónu Mirka Tučka opožděné 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev staršího žactva skupiny B. Kolínským týmům se v domácím prostředí dařilo, oba zvítězily a o jejich postupu do zářijového finále není pochyb.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Třicet juniorů a dorostenců si vybojovalo start na MČR

Již tuto sobotu a neděli proběhne podle meteorologické předpovědi za tropického horka na kladenském Sletišti letošní "gigant", tedy mistrovství České republiky kategorií juniorů a dorostu. Techničtí delegáti zveřejnili výběr účastníků a na letošní šampionát se podívají tři desítky kolínských mladých atletů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera a Natálie Olivová jsou Sportovci Kolína 2020!

Foto: Zdeněk Hejduk

Se čtyřměsíčním zpožděním, způsobeným epidemickou situací, byly v úterý 15. června vyhlášeny výsledky tradiční ankety Sportovec Kolína 2020. Slavnostní večer se tentokrát nekonal v městském divadle, ale přivítala jej zbrusu nově otevřená sportovní hala v kolínských Borkách.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková překonala 436 cm!

Ve vynikající formě je těsně před mistrovstvím České republiky kolínská tyčkařka Zuzana Pražáková. Potvrdila to v sobotu 12. června, kdy ve vloženém závodě při utkání 2. ligy zdolala na plzeňském stadiónu 436 cm a posunula vlastní kolínský historický rekord o plných 11 centimetrů na výkon evropské úrovně!  Video rekordního skoku

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Muži i ženy vykročili postupovým umístěním

Po zrušeném prvním kole zahájila letošní prvoligová soutěž mužů a žen původním druhým dějstvím ve staroboleslavské Houštce. Po loňské sezóně, v níž byla soutěž zkrácena a uzavřena, takže se z ní nepostupovalo ani nesestupovalo, se letos od prvního kola rozhořel boj o postup do extraligové baráže i o udržení v soutěži. Utkání, v němž výkonnost jednotlivých družstev byla velkou tajenkou, přineslo dramatický souboj s dobrým koncem pro kolínská družstva.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Mladší žáci zahájili vítězně, žákyně druhé

V pátek 11. června zahájily na stadiónu v Benešově boje letošního přeboru Středočeského kraje ve skupině B mladšího žactva. Ze tří skupin KP se na podzim bude postupovat do jednorázového finále krajského přeboru, které je pro tuto kategorii nejvyšší soutěží. Kolínským týmům se po lockdownu, který odsunul začátek soutěže o téměř dva měsíce, dařilo, když chlypci vybojovali vítězství a dívky skončily druhé. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Natálie Olivová je juniorskou vícebojařskou šampiónkou!

Foto: Tomáš Edelman

Letošní mistrovství České republiky ve vícebojích dospělých, juniorů a dorostu proběhlo 5.-6. června na třebíčském stadiónu a kolínská atletika na něm měla trojnásobné zastoupení. V kategorii juniorek startovaly loňská dorostenecká mistryně Natálie Olivová a na své mistrovské premiéře také Anita Hrušková, v kategorii mužů pak Pavel Krejča.                                

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Pět mládežnických týmů aspiruje na postup!

Vzhledem k protiepidemickým opatřením se letošní 1. kolo přeboru Středočeského kraje družstev juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek uskutečnilo oproti běžným zvyklostem odděleně. Dívčí kategorie se utkaly ve Staré Boleslavi a chlapecké v Kolíně. Kolínské týmy si vedly výborně a na postup do mistrovství Čech aspiruje hned pět kolínských týmů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

67. ročník Polabských závodů

Stejně jako v loňském roce se i letos tradiční Polabské závody nemohly uskutečnit v klasickém termínu na Svátek práce, ale kolínští organizátoři využili projektu Atleti spolu, v rámci kterého se soutěžilo na desítkách českých stadiónů a 67. ročník uspořádali ve středu 2. června. Kvůli omezení počtu závodníků na základě protiepidemických opatření se letos zúčastnilo 142 atletů z 38 (!) klubů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Polabské závody - výběr závodníků

V příloze naleznete výběr závodníků a závodnic pro 67. ročník Polabských závodů, pořádaných v rámci projektu Atleti spolu ve středu 2. června 2021.

Výběr závodníků

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ve středu proběhnou odložené Polabské závody

Tuto středu 2. června v rámci projektu Atleti spolu proběhne od 15 hodin na atletickém stadiónu Mirka Tučka v Kolíně - Borkách odložený 67. ročník tradičních Polabských závodů. Vzhledem k aktuálně platným protiepidemickým opatřením bude účast závodníků omezena a mítink je vypsán vzhledem k blížícím se republikovým šampionátům pouze pro kategorie dospělých, juniorů a dorostu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Milan Janoušek sedmý na mistrovském maratónu

 

Kolínský vytrvalec Milan Janoušek absolvoval na letošním Pražském mezinárodním maratónu (PIM), jehož součástí bylo i mistrovství České republiky v maratónu, svůj druhý životní maratónský běh. Osobní rekord si posunul o více než pět minut a výsledný čas 2:28:34 hod. mu vynesl v mistrovském závodě 7. místo. Zároveň jej zařadil na druhou příčku kolínských historických tabulek za oddílového rekordmana Jana Štrupa (2:23:17).

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zahajují mistrovské soutěže

S rychle postupujícím rozvolněním protiepidemických opatření zahájí v následujícím týdnu atletické mistrovské soutěže. V sobotu 5. června se uskuteční první kolo soutěží mládeže, i když proti běžnému pořádání odděleně. První kolo krajského přeboru družstev juniorek a dorostenek bude hostit Stará Boleslav (odjezd autobusu v 8.45 hod.), junioři a dorostenci se utkají od 11 hodin v Kolíně. O týden později pak zahájí prvním kolem ligové soutěže dospělých.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na druhém oddílovém mítinku se blýskli oštěpaři

V pátek 28. května proběhl na stadiónu Mirka Tučka druhý oddílový mítink. Před začátkem mistrovských závodů, které se uskuteční už na sklonku příštího týdne, se blýskli především juniorští oštěpaři, ale kvalitní výkony předvedli i sprinteři.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Roman Pazdera vyhrál K-VO-K

 

Dlouho nebylo jasné, zda se odložený 63. ročník půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín uskuteční alespoň v náhradním termínu v neděli 23. května. Nakonec ústup koronavirové epidemie umožnil za přísných epidemicko-hygienických opatření závod odběhnout. Na startu se v chladném, deštivém, ale téměř bezvětrném počasí objevilo 83 běžců, kteří využili jedné z prvních letošních příležitostí oficiálně poměřit své běžecké síly. Výsledky

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborné výkony v prvním domácím závodu sezóny

Kolínští atleti uspořádali v pátek 21. května první dva letošní mítinky na dráze po koronavirové pauze. Časově první byl mítink sprinterský a na něj pak navázaly závody v technických disciplínách. Ačkoli letošní zimní příprava, kterou téměř všichni závodníci museli kompletně absolvovat venku, byla velmi komplikovaná, řada výborných výkonů prokázala, že většina atletů rozhodně nezahálela.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kolínská stopa na Zlaté tretře

Na největším českém mítinku Zlatá tretra se ve středu 19. května představili dva sprinteři z tréninkové skupiny Antonína Morávka Marek Řehák a Lukáš Soukal a také vynikající odchovanci našeho oddílu Kateřina Šafránková, Štěpán Hampl a Helena Jiranová.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli se běží půlmaratón K-VO-K

Po náročných jednáních, která absolvoval ředitel závodu Václav Miler, bylo krajskou hygienou odsouhlaseno za přísných protiepidemických opatření pořádání letošního 63. ročníku půlmaratónu Kolín - Velký Osek - Kolín - memoriálu Jindřicha Stránského v neděli 23. května. První běžci se vydají na trať závodu na stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách v 10.00 hod.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Amatérská sezóna se rozbíhá!

Dnes zveřejnil Český atletický svaz na svých stránkách možnost začít pořádat amatérské závody při účasti maximálně 50 osob. Protože mistrovství ČR dospělých, juniorů, dorostu i šampionát vícebojařů se kvapem blíží a závodních příležitostí k předvedení výkonů, které na nich zaručí účast, příliš nebude, výbor oddílu se rozhodl neotálet a první dva uzavřené oddílové závody připravil už na tento pátek!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky