Jdi na obsah Jdi na menu

Novinky

Příspěvky

Štafeta zlatá, Pražáková a Dalecký stříbrní!

 

Tropické teploty provázely první den mistrovství České republiky mužů a žen na kladenském Sletišti. Do sobotních bojů zasáhlo 15 kolínských atletů a atletek. Většina z nich skončila mimo finálovou osmičku, to se ale rozhodně netýkalo všech tří medailových želízek. Jak tyčkařka Zuzana Pražáková, tak výškař Matyáš Dalecký a sprinterská štafeta mužů potvrdili své ambice ziskem medailí.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Na šampionátu mužů a žen se představí 17 Kolíňáků

O tomto víkendu se uskuteční na kladenském Sletišti vrchol letošní domácí atletické sezóny - mistrovství České republiky mužů a žen. Kolínskou atletiku na něm bude reprezentovat 17 závodníků a závodnic, kteří byli vybráni ke startu technickými delegáty. 

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Závodilo se v Kolíně i v Novém Městě

V sobotu 21. července pokračoval seriál prázdninových mítinků a kolínští atleti startovali jak na domácím stadiónu na 3. kolínském vrhačském pětiboji, tak v Novém Městě nad Metují na tamější tradiční Velké ceně.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zemřel Jiří Linka

 

V noci z pátku na sobotu byl ve svém bytě nalezen bez známek života Jiří Linka, manažer, organizátor, zvukař, který po řadu let působil v kolínské kultuře a v posledních letech se výrazně zapojil také do organizace našich atletických závodů. Bude nám na stadiónu i v kolínském kulturním a sportovním životě hodně chybět.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Výborný vrhačský čtvrtek ozdobili hlavně thajští vrhači

Na tradičním již pátém Kolínském vrhačském čtvrtku se sešla velmi kvalitní konkurence a k vidění byly výborné výkony, většina z nich zásluhou vrhačů z reprezentace Thajského království. V hodu diskem žen dokonce padl rekord kolínského stadiónu, když Subenrat Insaengová poslala své kilogramové náčiní výkonem 61,97 m do vzdálenosti špičkové světové úrovně!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kvalitní výkony kolínských atletů v Táboře

 

Deset dnů před letošním mistrovstvím České republiky mužů a žen se ve středu 18. července uskutečnila Velká cena Tábora, na které se představili i atleti z kolínské špičky. Většina z nich předvedla velmi kvalitní výkony, které je řadí i mezi kandidáty na medaile na blížícím se šampionátu.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Česká štafeta s Jírou a Hamplem je pátá na světě!

 

Poprvé v životě nastoupili v sobotu v 15:40 hod. našeho času Stanislav Jíra a Štěpán Hampl na stadiónu ve finském Tampere k finálovému závodu na mistrovství světa. Už samotný postup české štafety do finále po boku kvartet Spojených států, Jamajky, Trinidadu a Tobaga, Japonska a tří evropských sestav z Německa, Španělska a Itálie byl senzačním úspěchem, ale čeští sprinteři pomýšleli ještě výš. Finálový běh naleznete ZDE zhruba v čase 3:44:00.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Standa Jíra a Štěpán Hampl jsou senzačně ve štafetovém finále!

Foto: Antonín Morávek

V pátečním podvečeru byly na mistrovství světa juniorů v Tampere na pořadu rozběhy štafet na 4x100 metrů a polovinu české reprezentační sestavy tvořili sprinteři Sokola Kolín - atletika. Zatímco Štěpán Hampl, kladenský Matěj Krsek a Daniel Vejražka z Klášterce nad Ohří už měli individuální vystoupení za sebou, pro Stanislava Jíru to byla první zkušenost na vrcholném závodě. A výsledek stál za to! Běh české štafety naleznete ZDE zhruba v čase 1:10:00.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Ani dvoustovka Štěpánu Hamplovi postup nepřinesla

Foto: Denisa Kisialová

Třetí den mistrovství světa juniorů v Tampere přinesl v dopoledním bloku druhý start Štěpána Hampla na tomto šampionátu. Tentokrát zaklekl do bloků v druhém rozběhu na 200 metrů, ale ani tento běh svěřenci trenéra Antonína Morávka v záplavě sprinterů tmavé pleti postup do semifinálových bojů nepřinesl.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V úvodu světového šampionátu Štěpán Hampl z rozběhu nepostoupil

 

Dva kolínští sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra spolu se svým trenérem Antonínem Morávkem reprezentují Českou republiku na mistrovství světa do 20 let, které se v úterý dopoledne rozběhlo ve finském Tampere. Hned v prvý půlden zaklekl na start rozběhu na 100 metrů Štěpán Hampl, ale závod roku se mu určitě nevydařil podle jeho představ.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková dominovala mezistátnímu utkání do 22 let!

 

Velkého úspěchu dosáhla v neděli 8. července kolínská tyčkařka Zuzana Pražáková, která reprezentovala Českou republiku na mezistátním utkání mužů a žen do 22 let Polsko - Maďarsko - Slovinsko - Česká republika, které se konalo v Krakově.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Král ani Vítek se do finále ME neprobili

 

Pátek 6. července byl dnem D pro oba kolínské zástupce na Mistrovství Evropy do 17 let v maďarském Györu. Nejprve se před polednem představil v dlouhé kvalifikaci tyčkařů svěřenec trenéra Pavla Berana Jakub Vítek a hned po poledni na něj navázal v B skupině kvalifikace kladivářů svěřenec Tomáše Prajsnera Dominik Král. Podle papírových předpokladů by postup obou byl velkým překvapením.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková byla nominována na mezistátní utkání

V letošním roce, kdy se nekoná mistrovství Evropy mužů a žen do 22 let, je vrcholem pro tuto kategorii mezistátní utkání Česká republika - Maďarsko - Slovinsko - Polsko, které se uskuteční v neděli 8. července v Krakově. Stejně jako na "mezistátku" dorostu i juniorů, i tady bude mít kolínská atletika zastoupení. Nominována byla nejlepší současná atletka Sokola Kolín-atletika Zuzana Pražáková, která se představí ve skoku o tyči.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Kateřina Šafránková má limit na "Evropu"

 

Loňská nejlepší sportovkyně Kolína Kateřina Šafránková, která je sice stále členkou T.J. Sokol Kolín-atletika a připravuje se v domácím prostředí atletického stadiónu Mirka Tučka v Borkách, obléká letos po přestupu na atletických soutěžích dres pražské Dukly, a tak již nemůže usilovat o obhajobu loňského ocenění. Zato od počátku sezóny usilovala o splnění limitu pro účast na srpnovém mistrovství Evropy v Berlíně, který má hodnotu rovných 69 metrů.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Třetí kolo 1. ligy kolínským atletkám i atletům svědčilo

 

Hodně vydařené bylo pro kolínské atlety a atletky v poslední červnový den 3. kolo prvoligové soutěže. Ačkoli oba týmy nastupovaly bez některých opor, když mužům chyběl především sprinter Štěpán Hampl, skokani Dominik Holub a Robin Martinek či vrhač Pavel Peňáz st. a ženám sprinterka Jana Novosadová, běžkyně Valérie Soukupová nebo skokanka Rebeka Slanařová, poslední předprázdninové kolo jim vyšlo. 

 
Celý příspěvek

Potvrzeno: na "svět" Hampl a Jíra, na "Evropu" Král a Vítek

 

V pondělí 25. června schválilo předsednictvo Českého atletického svazu nominaci na mistrovství světa juniorů i na mistrovství Evropy dorostu. A kolínská atletika bude mít na obou vrcholných akcích dvojnásobné zastoupení. Do Tampere byli nominováni sprinteři Štěpán Hampl a Stanislav Jíra, do Györu se podívají kladivář Dominik Král a tyčkař Jakub Vítek.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zuzana Pražáková vyhrála exhibici v Hofu!

 

Nejlepší současná kolínská atletka Zuzana Pražáková startovala v sobotu 23. června na městském exhibičním závodě v německém Hofu. V deštivém a velmi chladném počasí, v němž musela být i hvězdně obsazená soutěž mužů předčasně ukončena, získala nečekaně před tisícovkou diváků v hledišti nečekané skalpy.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Přípravka bojovala v Kutné Hoře

 

V neděli 24.6 proběhly další závody přípravek, tentokrát v Kutné Hoře. Počasí sice malým atletům úplně nepřálo, přesto byly k vidění pěkné výkony v podání kolínských závodníků.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

V neděli přibyly ještě dvě medaile

 

V nedělním programu národního šampionátu dorostenců, dorostenek, juniorů a juniorek už kolínská atletika tolik želízek v ohni neměla, přesto ale její příznivci oprávněně očekávali, že se sobotní kolekce sedmi medailí ještě o nějakou rozroste. Nakonec se ukázalo, že se nemýlili, i když druhý den mistrovství se závodníkům a závodnicím v modrobílých dresech už tolik nevydařil.

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky

Zlatá kolínská sobota na gigantu!

 

Letošní gigant, tedy mistrovství České republiky dorostu a juniorů, hostí o tomto víkendu stadión pražské Dukly na Julisce. Z našeho klubu se ho účastní rekordní počet 34 závodníků a hned první den šla do boje řada kolínských medailových šancí. A téměř všichni dokázali své naděje proměnit ve skutečnost a Sokol Kolín-atletika se po sobotě dostal na čelo medailového pořadí všech českých oddílů!

 
Celý příspěvek
| Rubrika: Novinky